פרוייקט משימת מחקר אנלוגית

לצוות מחקר בהובלת פרופ' יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות
דרושים סטודנטים/יות

במסגרת המשימה האנלוגית של פורום החלל האוסטרי AMEDEE-2020 שתתקיים בנובמבר 2020 במכתש רמון בשיתוף סוכנות החלל הישראלית, יבוצע ניסוי חדשני שעוסק בהשפעות החשמליות של סופות אבק. המחקר של פרופ' יאיר הוא בשיתוף פרופ' קטרה מאוניברסיטת בן-גוריון, וכולל בנייה ותפעול של מנהרת רוח ניידת וביצוע מדידות בתנאים שונים, עם אבק שמדמה את הרכב הקרקע בכוכב-הלכת האדום.

המשימה האנלוגית בנויה כמו טיסת חלל אמיתית, ובה שלבים שונים של הכנת הפרוטוקולים, ביצוע סימולציות לניסוי, שליטה מרחוק וקשר עם האסטרונאוטים, תיעוד וכתיבת מסמכים מבצעיים, פרסום ברשתות החברתיות ודיווחים על התקדמות המשימה. במהלך שנת 2020 יבוצעו גם סימולציות של בקרת הניסוי מחדר מבצעים באינסברוק, אוסטריה, וזאת במספר סופי שבוע.

סטודנטים נלהבים ורציניים, המחוייבים לעבודה מרתקת בהתנדבות לאורך 18 החודשים הקרובים (עד סוף 2020) מוזמנים להציע את עצמם. הסטודנטים ישולבו בתפקידים שונים בצוות המשימה בהתאם לרקע וליכולות שלהם. עדיפות לסטודנטים משנה ב', שליטה מוחלטת באנגלית היא תנאי חובה. רקע מבצעים בחיל-האוויר הוא יתרון.

יש לשלוח קורות חיים ומכתב קצר המנמק את הסיבה להתנדבות למשימה ומתאר את מידת המחויבות אליה, אל נועה נעמן (nnoa@idc.ac.il) בלשכת דיקן בית הספר לקיימות, וזאת עד תאריך 1.8.2019. מועמדים מתאימים יוזמנו לראיון.

Start Date:
24/07/2019 to 24/08/2019